suomeksi In English

IDEOINTIRIIHI - ideointitilaisuus tiimillesi

Ideointiriihi on kahden päivän yrityskohtainen ideointilaisuus, jonka avulla avaintiimi varmistaa tavoitteensa saavuttamisen. Ideointiriihi yhdistää uudella tavalla systemaattisen tavoitteellisen ideoinnin tietokoneen ohjauksessa ja huippu-urheilussa käytetyn henkisen valmennuksen keinot. Ideointiriihi sopii erinomaisesti esimerkiksi

Tilaisuus ja sen tavoitteet valmistellaan yrityskohtaisesti. Tilaisuuden vetävät tekniikan tohtori Tapani Savolainen ja valmentaja Pasi Koivunen.

Tapani Savolainen on toiminut yli kahden vuosikymmenen ajan yritysjohdon konsulttina ja liiketoiminnan kehittämisen menetelmien kouluttajana. Hän on ollut mukana lukemattomissa tuloksellisissa yrityskohtaisissa ideoinneissa ja hankkeissa Suomessa ja ulkomailla. Hänelle on myönnetty Suomalainen Insinöörityöpalkinto 1994 tietokoneavusteisten luovuusohjelmistojen kehittämisestä ja Golden Softies Software for Europe Innovation Award 1993. Hän on toiminut mm.  liiketoiminnan mallintamisen dosenttina Teknillisessä korkeakoulussa.

Curriculum Vitae

Pasi Koivunen on toiminut kolmen vuosikymmenen ajan henkisen valmennuksen alalla. Pasi tunnetaan alan uranuurtajana ja on tällä saralla monen huippuosaajan hyvä tuttu. Suurelle yleisölle hän on tullut tutuksi lukuisista radio- ja tv-esiintymisistä sekä kolumneista. Pasi Koivunen on valmentanut menestyksellisesti yritysmaailman edustajia, huippu-urheilijoita sekä luovia taiteilijoita. Hekin alansa huippuja.

Ideoinnin kulku

Kukin kahden hengen ryhmä tuottaa ideoita toimenpide-ehdotuksiksi tietokoneohjelman avustamana. Sen jälkeen kukin ryhmä arvio ja jatkokehittelee jonkin muun ryhmän tuottamat ideat. Kaikille jaetaan kaikki ideat ostoslistaksi, josta kukin saa valita mieleisensä seuraavaan aamuun mennessä edelleen kehittelyä varten.

Seuraavana aamuna uudelleen muodostetut ryhmät jalostavat ostoslistoista ideoita, jotka esitellään, valitaan ja ryhmitellään matriisitaululle. Lopputuloksena on tyypillisesti 20-30 ideaa, joista yhteisesti valitaan muutaman ydinidean joukko, jolle sovitaan toimenpiteet. Kaikki alkuperäiset, tyypillisesti n. 100-500 ideaa arviointeineen jäävät dokumentoituina talteen myöhemmin käytettäväksi.

Esimerkkiohjelma

Ensimmäinen päivä klo 8-18
Aamukahvi
Miksi olemme täällä? Yrityksen edustajan avaus
Oikea vireystila, harjoituksia, Pasi Koivunen
Ihmisen ja tietokoneen luova yhteistyö, Tapani Savolainen
Esimerkki-ideointi
Ideointi parityönä
Lounas
Uudet oppimismenetelmät ja luovuus
Low Beta, harjoitus, Pasi Koivunen
Arviointi, Tapani Savolainen
Idea shopping
 

Toinen päivä klo 8-16
Aamupala
Ajatusmatka, Pasi Koivunen
IdeMatrix-ryhmätyö, Tapani Savolainen
Lounas
Jatkotoimenpiteistä sopiminen, yrittäjän edustaja

Innovaatioaiheinen esitys tilaisuuteesi

Tarvitsetko tilaisuuteesi asiallisen, mutta hauskan esityksen innovaatioalueelta? Tekniikan tohtorii Tapani Savolainen on ollut pidetty puhuja lukemattomissa tilaisuuksissa sekä Suomessa että ulkomailla. Esitys voi olla suomeksi tai englanniksi. Esimerkkejä pidetyistä esityksistä:

Innovaatioiden hallintajärjestelmäprojekti yrityksellesi

Päivittäisessä kehitystoiminnassa ”Innovatioiden hallintajärjestelmä” kuulostaa kovin juhlalliselta ja kaukaiselta, mutta niin kuulostivat nyt vakiintuneet yrityksen toiminnanohjaus- ja tuotesuunnittelu- ja asikashallintajärjestelmätkin aikoinaan. On hämmästyttävää, että yrityksen eurot, tuote- ja palvelurakenteet ja asiakkaat ovat niinkin hyvässä hallinnassa järjestelmien avulla, mutta yrityksen tulevaisuuden kannalta tärkein pääoma, asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, omat ja kilpakumppaneiden ideat ovat monesti aivan levällään, systemaattisesta innovaatioprosessista puhumattakaan. Innovaatioiden hallintajärjestelmä on tulevaisuudessa luultavasti yhtä arkinen kuin taloushallintajärjestelmä nyt. Tällä hetkellä tilanne on se, että edelläkävijät ovat ottamassa kaulaa muihin, koska ovat jo liikkeellä. Toimiva yrityskohtainen innovaatioiden hallntajärjestelmä on strategisesti erittäin suuri kehitysharppaus, mutta myös vaativa toimintatapamuutos. CAC-Research Oy tekee yrityskohtaisia esiselvityksiä innovaatioiden hallintajärjestelmäprojektipäätösten pohjaksi sekä on tarvittaessa mukana konsulttina projekteissa.

CAC-Research Oy
PL 10
02361 Espoo